Veel gestelde vragen

Ik wil een afspraak annuleren. Kan dat?
Ja hoor. Tot 24 uur voor de afspraak kun je een afspraak kosteloos annuleren. Dat kan heel makkelijk via de link in je bevestigingsmail. Annuleer je binnen 24 uur, dan worden er kosten in rekening gebracht. Het is dan handig om even te bellen met 06 – 42439015.
Heb je geen bevestiging ontvangen? Controleer dan eerst de ongewenste e-mail of Spam-box. Soms komen bevestigingsmails hierin terecht.

Ik wil een afspraak verzetten. Kan dat?
Dat kan! Tot 24 uur voor de afspraak kan je een afspraak kosteloos verplaatsen. Dat kan heel makkelijk via de link in je bevestigingsmail.

Ik heb pijn– en stijfheidsklachten in mijn nek. Ik wil graag een fysiotherapiebehandeling. Welke afspraak moet ik maken?
Voor een eerste afspraak fysiotherapie plan je altijd een “Fysiotherapie eerste behandeling”. Er is dan voldoende tijd om de klacht te bespreken, onderzoek te doen, een behandelplan te maken en te behandelen.

Moet ik een sportmassage of een fysiotherapiebehandeling inplannen?
Dat hangt af van wat je wilt. Bij fysiotherapie is er sprake van een medisch probleem. Op basis van een onderzoek wordt er een diagnose gesteld. Samen met jou wordt er een behandelplan gemaakt. Op basis hiervan wordt er behandeld. Wij behandelen door middel van dry needling, taping, gewrichtsmobilisaties, oefentherapie en massages. Fysiotherapie is behalve voor de korte termijn, ook gericht op het probleem verhelpen op de lange termijn.

Er wordt vaak gevraagd hoe lang nodig is om een bepaald lichaamsdeel te masseren. Hieronder een indicatie van een effectieve duur per onderdeel van het lichaam:

  • Benen achterzijde: 30 minuten
  • Benen voor- en achterzijde: 45 minuten
  • Rug: 30 minuten
  • Nek en schouders: 30 minuten
  • Hele achterzijde lichaam: 45 – 60  minuten (nek, schouders, rug en achterzijde benen).
  • Voor- en achterzijde lichaam: 60 minuten

Is een massage bij zwangerschap mogelijk?
Zeker. Het zorgt voor ontspanning. Maar ieder lichaam is anders en wat het effect gaat zijn verschilt per persoon en per fase van de zwangerschap.

Wordt mijn behandeling bij jullie vergoed door de zorgverzekeraar?
Alleen fysiotherapiebehandelingen komen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering. Sportmassages worden niet door de zorgverzekering vergoed.
Of jouw fysiotherapiebehandeling wordt vergoed, hangt af van welke (aanvullende) verzekering je hebt en bij welke zorgverzekeraar je die verzekering hebt afgesloten.

Infographic van https://www.zorgwijzer.nl/faq/welke-zorgverzekeraars-zijn-er

Bij bovenstaande zorgverzekeraars zonder rood kruis, dienen wij de factuur voor je in bij jouw zorgverzekeraar. Vergoed jouw zorgverzekeraar deze behandeling, dan heb jij er geen omkijken meer naar. Vergoed jouw zorgverzekeraar deze behandeling niet dan sturen wij de factuur naar jou op.

Als je verzekerd bent bij een van de zorgverzekeraars met een rood kruis, dan zul je zelf contact op moeten opnemen met de betreffende zorgverzekeraar. Wij hebben met deze zorgverzekeraars geen contract. Elke zorgverzekeraar die wij niet gecontracteerd hebben hanteert eigen voorwaarden met betrekking tot vergoeding.

Kijk goed in de voorwaarden en polis van jouw zorgverzekering of jouw fysiotherapiebehandeling(en) vergoed worden. Het is ook belangrijk om jezelf te informeren hoeveel behandelingen jouw zorgverzekering vergoed.

Wil je iets anders van ons weten? Heb je een vraag?
Je kunt deze stellen via WhatsApp:

whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *