Minder pijn, makkelijker bewegen.

 

Daar zetten onze fysiotherapeuten zich voor in. Met hun kennis van het lichaam én met alle aandacht. Naast onze fysiotherapeutische behandelingen nemen we soms oefeningen met u door. Deze kunt u bij ons of thuis doen. Daardoor herstelt u sneller en kunt u voorkomen dat uw klacht na verloop van tijd weer de kop op steekt.

Onder behandelinformatie staat genoemd wat wij zoal doen, zoals dry needling, manuele therapie, medical taping etc. 

Bijzonder ruime openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 8.00 uur tot 22.00 uur. 
Zaterdag: 8.00 uur tot 18.00 uur.
Als het nodig is, kijken we of we onze tijden voor u kunnen aanpassen.

Online afspraak maken

U kunt eenvoudig online een afspraak maken. Klik hier om een afspraak te maken!  

Kwaliteit

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister van het KNGF, de beroepsorganisatie van de fysiotherapeuten. 

Cursussen en bijscholingen
Regelmatig wonen wij cursussen, lezingen en congressen bij om u te behandelen volgens de laatste inzichten.

Prijzen

behandeling fysiotherapie      € 32,00

Intake, onderzoek en behandeling

     € 44,00

   

Wij hebben contracten met vrijwel alle zorgverzekeringen. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie wordt er rechtstreeks bij de verzekeraar gedeclareerd en hoeft u in de praktijk niet af te rekenen. Bent u niet (aanvullend) verzekerd of verzekerd bij CZ, Delta Lloyd of OHRA dient u de nota in de praktijk te betalen en krijgt u de factuur van ons mee. Deze kunt u dan eventueel indienen bij uw zorgverzekeraar. 

ZorgkaartNederland

Bent u benieuwd wat anderen over de behandeling bij VeloFit te zeggen hebben? Lees hiernaast een aantal beoordelingen van voorgaande patienten over onze praktijk. Ook kunt u zelf een recensie schrijven.

Bent u nog niet overtuigd of heeft u eventueel nog vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen via info@velofit.nl of 030-2935570. 

fysiotherapie

Behandelinformatie

Dry needling is een techniek waarbij een zeer dun, steriel naaldje door de huid en de spier direct in het triggerpoint geplaatst wordt. Zo’n triggerpoint is een plaatselijke, pijnlijke spierverharding (ter grootte van een tarwekorrel) die verantwoordelijk kan zijn van allerlei pijnklachten. Dry needling is gebaseerd op westerse neuroanatomische en fysiologische principes en niet op het energieconcept zoals bij acupunctuur.

Welke aandoeningen kunnen worden behandeld met dry needling?

Alle pijnproblemen waarbij triggerpoints (mede) oorzaak zijn, kunnen behandeld worden met dry needling. Hierbij kan o.a. gedacht worden aan rug- en schouderpijn, armpijn (tenniselleboog, carpaal tunnel syndroom, RSI-achtige klachten, spanningshoofdpijn, migraine, (uitstralende) beenpijn en krampen), sportblessures. Uiteraard wordt voor de behandeling eerst onderzocht of de klacht veroorzaakt wordt door de aanwezigheid van myofasciale triggerpoints.

Is het prikken pijnlijk?

De meeste patiënten voelen het inzetten van de naald niet. Bij het aanprikken van een triggerpoint kan een local twitch respons (= spierschokje) optreden wat een zeer kort onaangenaam gevoel geeft. Sommige patiënten omschrijven dit als een electrisch schokje, anderen als kramperig gevoel. Dit kan per triggerpoint enkele keren optreden, als er geen twitch responsen meer volgen, is het therapeutisch effect bereikt.

Welke bij-effecten kan ik verwachten na een behandeling?

De meeste patiënten hebben een zeurderig krampgevoel op de plek waar de oorspronkelijke pijnklacht was. Dit duurt normaal gesproken 2 uur tot 2 dagen. Mogelijk kan er een kleine blauwe plek ontstaan op de plek waar geprikt is.

Wat moet ik zelf doen na de behandeling?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid napijn en de individuele respons op de behandeling. Warmte en rustige rekoefeningen verminderen de napijn over het algemeen , en soms het aanpassen van bepaalde activiteiten zodat de behandelde spier minder belast wordt.
Hoe lang duurt het voor mijn klachten verminderen? Hoewel de pijnklachten soms al na een eerste keer sterk kunnen verminderen, duurt het meestal meerdere behandelingen voor een blijvend positief effect wordt waargenomen. Er zijn grote individuele variaties, maar hoe langer de klacht zich al manifesteert, des te hardnekkiger deze vaak is.

Wanneer wordt gekozen voor dry needling als behandeling?

Bij behandeling van pijnklachten waarbij triggerpoints in aangedaan gebied gevonden worden, is dry needling vaak de aangewezen behandeltechniek. Dry needling wordt meestal gebruikt in combinatie met massage, thermotherapie, manuele therapie en rekoefeningen.

Wat zijn de kosten?

Dry needling valt onder fysiotherapie en wordt als normale fysiotherapeutische behandeling gerekend. Als u de fysiotherapie vergoedt krijgt van uw zorgverzekeraar dan krijgt u ook dry needling vergoedt.

Wanneer geen Dry Needling?

Alleen in de volgende gevallen mag dry needling niet worden toegepast:
• aanwezigheid van een bloedstollingsziekte
• angst voor naalden
• eerdere bacteriële endocarditis (ontsteking aan de binnenzijde van het hart)
• eerdere hartklepoperatie
• lymfoedeem of verwijderde lymfeklieren
• eerste drie maanden zwangerschap
• gebruik van bloedverdunners
• acuut letsel

Gevaren van Dry Needling

Dry Needling is een veilige behandelvorm mits goed en deskundig uitgevoerd. Eigenlijk zijn er slechts een paar zaken waarmee rekening moet worden gehouden als u kiest voor Dry Needling: 
• De fysiotherapeut kent de grote bloedbanen. Toch kan soms een klein bloedvaatje worden geraakt. Dan ontstaat een blauwe plek die gewoon weer zal verdwijnen na een aantal dagen.

• Ditzelfde geldt voor de grote zenuwbanen. Er kan een kleine zenuw worden geraakt. Dat voelt scherp aan. Heel anders dan het wat meer doffe en golvende gevoel dat hoort bij Dry Needling. Dit geeft u aan de fystiotherapeut aan waarna op een andere plek de behandeling zal worden voortgezet.

• Na de behandeling kunt u een wat dof of vermoeid gevoel ervaren in het lichaamsdeel waar is behandeld. Dat is normaal. De duur varieert van een aantal uur tot maximaal vier dagen.

• De kans op infecties, beschadiging van zenuwen/slagaderen is zeer gering.

Een blessure die je verhindert om te sporten is vaak pijnlijk en erg vervelend. Je kunt een tijd niet je eigen sport uitoefenen en soms ook niet werken of andere dingen doen. In onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het oplossen van sportblessures. Of je nu professionele of amateur sporter bent. Heb je een blessure opgelopen aan je voet, enkel, been, romp, schouder of arm? We zorgen samen met jou ervoor dat je blessure snel herstelt. Naast het herstel van een blessure kan je ook bij ons terecht voor een advies over blessurepreventie of een loopanalyse. 

 

Manuele therapie is een behandelmethode voor het wegnemen van (langdurig bestaande) klachten die optreden bij het begin, tijdens of na het bewegen. Centraal in de manuele therapie staat het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in uw hele lichaam. Gewrichten worden gestuurd door gewrichtsbanden en het gewrichtskapsel. Als de banden en kapsels niet in staat zijn om de beweging op een juiste manier te sturen, ontstaat er een bewegingsbeperking. Hierdoor raken spieren, bindweefsel en zenuwweefsel geïrriteerd. Er onstaat pijn, stijfheid en functieverlies. 

Wij behandelen volgens de visie van de Utrechtse School waarbij wij de gewrichten behandelen op een zachte, pijnvrije manier. De functie van het gewrichtskapsel wordt verbeterd. Vaak zijn slechts enkele behandelingen nodig om de functie blijvend te herstellen. De pijnklachten zijn dan verdwenen. 

De behandeling valt binnen een normale behandeling fysiotherapie. Wij rekenen hiervoor geen extra kosten.

Bij welke klachten wordt het Medical Taping Concept toegepast?

Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebeid is zeer uitgebreid:

  • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten;
  • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen;
    Houdingscorrectie;
  • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfarm);
  • Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel;
  • Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten.

De tape ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken. Deze aanpak is in de praktijk veel functioneler dan bijvoorbeeld de klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met conventionele witte sporttape.

De verklaring van het principe van taping?

De tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloeds-omloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor een effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling.

In onze praktijk behandelen wij bepaalde blessures met het Compry Cool Cryo Systeem (Compry Cool). De Compry Cool is een apparaat waarmee een combinatie van koeling en compressie kan worden uitgeoefend op het geblesseerde lichaamsdeel. Hiermee kan de hersteltijd drastisch worden verminderd. Het systeem is inzetbaar bij verstuikingen, zwellingen, kneuzingen , spierletsel, als ook bij chronische gewrichtsaandoeningen. Met Cryo Compressietherapie wordt de genezing van beschadigd weefsel versnelt. Het reduceert pijn waardoor minder medicatie noodzakelijk is, reduceert de zwelling en stopt de ontstekingsreactie.

Het Compry Cool Cryo System pompt ijskoud water door de manchet/bandage met directe pijnreductie als gevolg. Diverse compressieniveaus en temperaturen zorgen dat het herstel bespoedigt wordt. 

Meer informatie van de leverancier: http://www.comprycool.com/nl/

 

Physitrack is een programma voor thuisoefeningen. Via een handige app worden oefeningen toegestuurd. Deze oefeningen worden aan de hand van een video en een korte beschrijving toegelicht aan u (de patient).Mocht u tijdens de oefeningen toch vragen hebben? Dan kunt u via de app makkelijk communiceren. Via de Physitrack-app kan er gecommuniceert worden tussen therapeut en patient door middel van chatberichten en videogesprekken. Ook kunt u als patient feedback over de oefeningen achterlaten. Zo kunnen er scores voor de pijn voor, tijdens en na de oefeningen aangegeven worden. Ook kunt u bij de oefeningen in het kort beschrijven hoe de oefening aanvoelde en wat u precies voelde.

Wilt u een persoonlijk op maat gemaakt oefenprogramma die gericht is op uw klachten? Mail dan naar info@velofit.nl en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Voorwaarden

Op al onze diensten zijn onze voorwaarden van toepassing. Klik hier om deze te downloaden. 

Onze privacyverklaring vindt u hier -->

Mailinglist