Pilates

Voor jong en oud, voor actieve sporters, en voor niet sporters. Pilates is een training die voor iedereen geschikt is. In de praktijk VeloFit wordt in kleine groepen lesgegeven (maximaal 8 deelnemers). De nadruk ligt op de juiste balans tussen kracht en flexibiliteit. Door de kleine groepen is de aanpak persoonlijk en worden oefeningen nauwkeurig uitgevoerd. Bij Pilates gebruikt u de buik, de onderrug en de bekkenbodemspieren als centrum van de kracht (powerhouse) waardoor de rest van het lichaam vrij kan bewegen.

In de praktijk van VeloFit wordt elke dinsdag (18:30 uur) en vrijdag (18:00 uur) een Pilates les georganiseerd. Heeft u interesse geef u dan op via ons online reserveringssysteem. Er zijn maximaal 8 plaatsen per les. Kunt u voor een les niet meer reserveren dan is de les vol. U ontvangt een bevestiging van de lesreservering. 

De eerste les is gratis. 
 
  • Een losse les kost € 8,00. U kunt er ook voor kiezen om een kaart voor 10 lessen aan te schaffen ad € 70.

  • Onze praktijkruimte heeft geen douche-gelegenheid en beperkte omkleedgelegenheid. Ons advies is om in sportkleding te komen. Neem ook een handdoek mee die u op uw matje kunt leggen. 

  • Reserveren is verplicht (er is maximaal plek voor 8 personen)
Klik hier om een les te reserveren.
pilates.jpg
lopers.png

Werken aan uw looptechniek

 

Bij de loopanalyse wordt naar uw looptechniek gekeken en oefent u met onze aanwijzingen uw techniek te verbeteren. Uw lopen wordt op de loopband van achteren en van opzij gefilmd. Met behulp van deze beelden wordt u gewezen op uw te verbeteren punten.

In 4 stappen leert u een goede looptechniek en daarmee een minder blessuregevoelige manier van hardlopen. Na elke stap wordt u gefilmd waarna de beelden met u worden besproken. Aan de hand van de metingen wordt een advies gegeven hoe u zelf de kans op blessures kunt verminderen .

De kosten voor de preventieve loopanalyse bedragen € 55,00. De duur van de analyse bedraagt ca. 1 uur. U krijgt een rapportage van de adviezen mee naar huis.

Voor meer informatie en het aanvragen van een analyse, bel ons via 030-2935570 of mail ons via info@velofit.nl. Ook kunt u zelf een loopanalyse inplannen via https://velofit.setmore.com/

Medische Fitness

Fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je traint om de conditie en belastbaarheid te vergroten. In onze praktijkruimte train je in een ongedwongen sfeer onder medische begeleiding. De algehele conditie komt aan bod maar ook als je specifieke klachten hebt zoals:

  • knieklachten
  • nekklachten
  • schouderklachten
  • rugklachten
  • hart- en vaatziekten
  • Diabetes Melittus 
  • COPD
De fysiotherapeut stelt een trainingsschema met je vast zodat je ondanks eventuele beperkingen toch kunt sporten. Medische fitness is vaak als aanvulling op je revalidatie na een blessure maar dat hoeft dus niet. 

Hoe werkt het?
Als je nog niet eerder bij ons bent geweest dan volgt er eerst een intakegesprek/onderzoek. Hiermee wordt een inschatting gemaakt van je huidige lichamelijk functioneren en worden de trainingsdoelen in kaart gebracht. Aan de hand van de trainingsdoelen wordt het programma gemaakt. De trainingen vinden plaats in kleine groepen van maximaal 4 personen en duren 1 uur. De fysiotherapeut heeft hierbij een controlerende rol. 

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met ons via info@velofit.nl of 030-2935570. 

De kosten voor Medische fitness:
Maand, 1x / week : € 35,00
Maand, 2x / week : € 55,00
Los: € 15,00
Intakegesprek/onderzoek: € 43,00
Martine Squat.png

Soepel op de fiets

Altijd al willen weten of u goed op de fiets zit? Of heeft u steeds als u gaat fietsen een pijntje? Dan is de bikefitting iets voor u.

De bikefitting is een dynamische fietspositiemeting op uw eigen race- of cyclocross fiets. Bij een bikefitting wordt er na de intake een kort lichamelijk onderzoek gedaan, hierbij worden eventuele bewegingsbeperkingen in kaart gebracht. Na het lichamelijke onderzoek worden de schoenplaatjes afgesteld en de dynamische fietspositiemeting afgenomen. Dit gebeurt aan de hand van videobeelden.
Indien er aanpassingen gedaan moeten worden voor een betere houding worden deze direct (in overleg) uitgevoerd. Dit houdt in dat u uw eigen fiets met de juiste afstellingen meteen mee naar huis neemt.

Mocht u graag willen weten of u goed zit op een andere soort fiets, neem dan even contact op met de praktijk. We kijken dan wat we voor u kunnen betekenen. We kunnen helaas niet bij alle fietsen een dynamische fietspositiemeting doen. In dat geval gaan we samen opzoek naar de beste manier om uw positie op de fiets te kunnen beoordelen.

De kosten voor de bikefitting bedragen € 90,00.
De duur van de bikefitting bedraagt ca. 1 uur.

Voorwaarden

Op al onze diensten zijn onze voorwaarden van toepassing. Klik hier om deze te downloaden. 

Mailinglist